Istorijat

Građevinsko Montažno Društvo «GRAMONT INŽENJERING» d.o.o. Niš osnovano je 1991.god. iz elektroinstalaterske radnje oformljene 1977.god. u Nišu. Nastalo je u želji da se izađe u susret težnjama tržišta sa celokupnim paketom usluga po principu ključ u ruke. Razvijali smo se, pored primarne delatnosti, i u svim ostalim granama građevinarstva kao celine. Sada smo jedan od lidera u regionu sa najdužom tradicijom. Društvo ima bogatu referencnu listu izgrađenih objekata. Na samom početku bavili smo se građevinskim radovima, a vremenom smo širili program rada i asortiman proizvoda, izradom elektro instalacija, izradom tuš kabina, Al.bravarijom, AL i Al-drvo stolarije, izradom metalnih konstrukcija.

Oduvek smo bili okrenuti napretku i razvitku boljih uslova života, kao i razvoju zdravije životne sredine. Od samog osnivanja imali smo želju da budemo deo istraživačkog i inovacionog tima, tako da smo učestvovali u mnogim projektima, Građevinsko-Arhitektonskog, Elektronskog i Fakulteta zaštite na radu, Univerziteta u Nišu, koji su odobreni od strane Ministarstva za nauku i razvoj, kao i u Tempus projektima, finansiranim od strane Evropske Unije, a i u mnogim drugim projektima.

Jedini se bavimo makrobiološkom obradom odpadnih voda, „EKOLOŠKIM programom“, uređaji za preradu otpadnih voda. Cilj nam je da u budućnosti osvojimo proizvodno tržiste sistema za preradu otpadnih voda našim EKO-Gramont uređajem za preradu otpadnih voda.

Zgrade, kao najveći pojedinačni potrošači energije, sa ukupnom potrošnjom energije od 40% na globalnom nivou, građevinarstvu pružaju ogromnu mogućnost za nesmetani razvitak. Mi kao građevinska kompanija smo više nego voljni da damo svoj doprinos globalnom razvoju.

Kao logičan nastavak našeg budućeg razvoja, oformili smo istraživačke timove, kako bi istražili i razvili bolja rešenja za nove izazove sa kojima ćemo se susresti u budućnosti u pogledu samoodrživosti i smanjenja emisije gasova staklene bašte.

Mi nastojimo da pružimo izvrsnost, kao i sigurniju i zdraviju budućnost građevinarstva.